Veliki morski pas u blizini plaže izazvao paniku među turistima (VIDEO)

Nesvakidašnji video zabilježen je na plaži Crvenog mora Eilat u Izraelu. Naime, divovski morski pas pojavio se u blizini same plaže što je izazvalo strah i paniku kod turista koji su pobjegli iz vode.

Brojni turisti uživali su u sunčanom danu i iznenada ostali zaprepašteni kada su ugledali velikog morskog psa u plitkoj vodi. Jedan od turista odmah je upalio kameru na svom mobitelu kako bi zabilježio ovaj trenutak.

Dok je jedan od kupača našao se veoma blizu morskog psa pa je zaplivao najbrže što može prema kopnu. Nije bilo razloga za paniku Prema medijskim izvještajima u Izraelu, nije bilo potrebe za panikom.

Jer kako se navodi morski pas koji se pojavio u blizini plaže Eilat nije bio veliki bijeli morski pas, već vrsta velikog morskog psa koji se uglavnom hrani sitnom ribom i planktonom i smatraju se bezopasnim.

U nekim zemljama možete i roniti s ovim velikim ribama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79