Veliki požar na Biokovu: Na terenu 82 vatrogasca, vatru gasi i šest aviona

Na Biokovu u zaseoku Šošići kod Igrana buknuo je požar, a o veličini problema govori podatak da su na terenu 82 vatrogasca kao i šest aviona.

Požar na lokaciji Gornje Igrane izbio je oko 9 sati. Radi se o dosta nepristupačnom terenu što dodatno otežava posao vatrogascima.

Stoga su uz vatrogasce sa cijelog Makarskog primorja na intervenciju i ispomoć pozvani i kanaderi koji iz zraka pokušavaju pripomoći vatrogascima.

– Požar koji je u nedjelju buknuo na Biokovu, u zaseoku Šošići, gase sve raspoložive vatrogasne snage s makarskog područja, a pomažu im i vatrogasci iz Omiša i Vrgorca te četiri kanadera i dva air tractora. Iako gašenje vatrene stihije otežava vjetar i nepristupačnost teranu, nisu ugroženi stambeni objekti – rekao je Hini vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Na požarištu su 82 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.

Kako je saopćilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, tri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga angažirana su na požarištu na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji.

Planina Biokovo proglašena je Parkom prirode 1981. godine zbog svoje geomorfologije i biološke raznolikosti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79