Veliki požar u Puli, buknula osnovna škola. Neko je na nju bacio baklju?

Večeras oko 20 sati veliki požar buknuo je u Osnovnoj školi Veruda u Puli. Kako javlja Regional Express, puno vatrogasaca je na terenu i pokušavaju obuzdati vatru u središtu stambenog naselja. 

Uz vatrogasce tu je i policija koja osigurava da se građani ne približavaju školi.

Vatrogasci su nešto prije 21 sat uspjeli staviti požar pod kontrolu.

Prema neslužbenim informacijama koje je na terenu doznao Regional Express, nepoznata osoba, ili više njih, bacila je zapaljivo sredstvo na krov zgrade, nakon čega je buknula vatra.

Glas Istre piše kako se spekulira da se radi o baklji te javljaju kako su vatrogasci uspjeli obuzdati požar i spriječiti da se proširi na učionice čime je izbjegnuta još veća materijalna šteta.

Policija je prvu dojavu dobila oko 19:52 kada je jedan građanin dojavio da se oko škole osjeti miris paljevine. Nakon toga je o požaru u školskoj zgradi policija zaprimila još nekoliko dojava građana.

Po zaprimanju vijesti da gori škola na teren su došli i dogradonačelnik Robert Cvek i IDS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Elena Puh Belci.

Kad se vatra do kraja uglasi, započet će policijski očevid.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79