Veliko hapšenje u Sarajevu: SIPA uhapsila i Ziju Mutapa, oca Alise Mutap

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros obavljaju pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo u zbog ometanja istrage u slučaju “Dženan Memić”.

Slučaj “Dženan Memić”: Zbog ometanja istrage SIPA pretresa dvije lokacije u Sarajevu

Saznajemo da su pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage. Prema nezvaničnim informacijama “Avaza”, uhapšen je Hasan Dupovac, bivši načelnika MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Dupovac, je bio šef odsjeka za saobraćajne istrage u vrijeme kada je Dženan Memić ubijen, ali i osoba koja je uzela izjavu od Alise Mutap, bivše djevojke Dženana Memića, u prisustvu njenih roditelja.

Nezvanično nam je iz izvora bliskih istrazi rečeno da je  uhapšen i Zijo Mutap, otac Alise Mutap. Alisa Mutap je bivša djevojka Dženana  Memića, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede. U toku je pretres njegove kuće u sarajevskom naselju Otes prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79