Veliko slavlje u BiH zbog pobjede Hrvatske: Najviše se radovalo u Mostaru, Busovači, Novom Travniku, Jajcu…

Fudbaleri Hrvatske osvojili su sjajno treće mjesto na Mundijalu u Kataru. “Vatreni” su danas bili bolji od Maroka sa 2:1 golovima Joška Gvardiola i Mislava Oršića, te osvojili bronzanu medalju.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje. Spektakularna proslava bronze upriličena je u Zagrebu, gdje su navijači na Trgu gledali utakmicu.

 

Uspjeh “Vatrenih” slavi se i u Bosni i Hercegovini. Travnik, Novi Travnik, Jajce, Busovača… su sve vrijeme bili uz reprezentaciju Hrvatske.


Vatromet i bakljada na ulicama Busovače, Novog Travnika i Jajca. Pogledajte atmosferu iz bh. gradova u kojima se slavi uspjeh “Vatrenih”.

Dragan Čović poručio: Bronza je naša

Zdravko Mamić oglasio se na Facebooku nakon što je fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru poslije pobjede nad Marokom (2:1).

Ovo je treća medalja za “Vatrene” na Mundijalima. Prije ove osvojila je bronzu 1998. i srebro prije četiri godine u Rusiji. Mamić se pohvalio da je Dinamo Zagreb imao devet fudbalera koji su se danas borili i izborili za medalju Hrvatske.

– Treći put u posljednjih sedam Svjetskih prvenstava Hrvatska se penje na postolje u konkurenciji 211 zemalja. Zemlja od 3,5 miliona stanovnika. Drugi put u četiri godine osvajamo medalju. David protiv mnoštva Golijata – napisao je Mamić i dodao:

– Devet igrača Dinama večeras je igralo u utakmici koja Hrvatskoj donosi novu svjetsku bronzu, a oba strijelca su Dinamovi dragulji (Gvardiol i Oršić). Srce puno kao kuća. Bravo Daliću, bravo momci! Igraj, moja Hrvatska!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79