Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja reketirao Baku Praseta i Rastu

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, vođa navijačke grupe Partizana “Janjičari”, priveden je nedavno na aerodromu u Beogradu.
On je prošle sedmice saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru. Također, sumnja se da je bio meta planiranog napada koji je crnogorska policija osujetila prije nekoliko dana u Tivtu. S Belivukom je uhapšen i Marko Miljković. On je priveden odmah po slijetanju iz Tivta u Beograd.

Belivuk je odranije poznat srbijanskim istražnim i pravosudnim organima. Radi se o vođi navijačke grupe “Janjičari”, sada “Principi”, a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje s “kavačkim klanom”.

Iza sebe ima poduži dosje zbog različitih krivičnih djela, a najčešće je riječ o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Na čelu grupe “Janjičari” našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Sudilo mu se zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Prema saznanjima medija, ekipa Velje Nevolje je i u ovaj slučaj umiješala prste i pripomogla da Rasta dobije samo kućni zatvor. Naime, Belivuk i njegova ekipa su navodno duže vrijeme reketirali Rastu, tačnije nametnuli su mu svoje obezbjeđenje, koje je debelo plaćao.

Inače, prema pisanju beogradskih medija, jedan od vođa “kavčana” reketirao je i poznatog jutjubera Baku Praseta, ali i mnoge ugostitelje u Beogradu, a na meti su mu bili i investitori koji su morali da mu daju određen broj stanova u novogradnji da bih ih ostavio na miru prenosi Source

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79