Verbalni obračun Sarajke i pedagogice u sarajevskom trolejbusu

Neugodnu situaciju doživjela je Amina Sakić u Sarajevu u kojoj je napadnuta, kako ona tvrdi od strane pedagogice Senaide Kadić.

Osvemu je obaviještena sarajevska policija koja je uručila prekršajne naloge. O čemu je riječ, pročitajte u nastavku.

O tome ko nam radi u školsko-obrazovnim institucijama.Ko kontroliše uposlene,njihovo psihičko i fitičko zdravlje se ne priča puno.Često pomislim da sam možda kao majka previše detaljna i osjetljiva po pitanju školstva ali da mi se nedesi ovaj nemili dogogađaj o kojem javno želim reći,želim da ustanove rade svoj posao.

(VIDEO) Pedagog iz osnovne škole cijepa političke plakate NiP-a po Sarajevu

Želim da se nešto promjeni na bolje.
Prijavila sam odmah policiji i poštujući zakon, znajući da treba vremena da oni (MUP KS) odrade svoj posao. Danas sam dobila povratnu informaciju i konačno prekršajni nalog za dotičnu Senaida Kadić pedagog u jednoj O.Š.

26.4. 2023. u popodnevnim satima u vozilu javnog prevoza tačnije komercijali, na početnoj stanici na Dobrinji ušla sam u autobus,uredno platila kartu,sjela u prvi dio autobusa do prozora.

Lijep i sunčan dan se pretvorio u užas.
Ulazi u autobus “neko” i viče,galami uzrujano,histerično,uspaničeno! Terorista! Terorista! S kim se ja sad moram voziti s TERORISTOM! Kava je ovo država u kojoj TERORISTI slobodno hodaju i voze se s normalnim narodom!

Zagospodarila je uvažena pedagogica autobusom. Kao da se vozi u privatnom vozilu.
Znala sam da se obraća meni zbog toga jer sam pokrivena hidžabom i nikabom.Sjela je blizu mene, jedan red sjedišta nas je dijelio.Osjećala sam se povrjeđenom i napadnutom.
Vozač i još svega dvije putnice ni riječi progovorili nisu.

Upitah je sa svog mjesta: ko je terorista? Kome se obraćate gospođo? Je li meni?
Reče “da” tebi! I dalje visokim tonom!
Rekoh: ja terorista?
Reče: jesi! Ti si terorista!
Eh reko, sad ću ti policiju pozvati.

(VIDEO) Senaida koja je jučer pocijepala plakat Elvedina Okerića, članica je NiP-a: “Članica sam NiP-a, ali ovako iskazujem svoj revolt”

Autobus kreće, ona ustaje potpuno svjesna svog ponašanja napada,krivice (jer nije ovo “PEDAGOGICI” prvi put javno nedolično ponašanje) i viče vozaču daj mi kartu,daj mi kartu! Ja za njom…govorim/obraćam se vozaču nemojte joj otvarati vrata ni slučajno.Sad će policija(jer sam već bila na vezi telefonom u komunikaciji sa PU Novi Grad Sarajevo).Vozač otvori vrata,daje joj novac kojim je platila kartu, a meni govori moram ja Bogami krenuti…dotična prelazi u trolejbus, linija 103.A vozač će meni “Pustite je gospođo, vidite da je budala.Nije ona normalna”.

Po uputama osobe s kojom sam razgovarala telefonom,izašla sam na sljedećoj stanici. Trebala sam dočekati policijsku patrolu koju su poslali.Kako je komercijala išla ispred trolejbusa, naravno ranije se zaustavila na stajalištu ja sam izašla, dočekala trolejbus i uspjela sam je uslikati ni tada nije bila mirna, udarala je o staklo trolejbusa,lupala i rugala mi se.

U proteklih 10-11 dana koliko je prošlo od ne milog događaja u više navrata što telefonom,što lično u razgovoru sa službenicima PU N.Grad Sarajevo,dobila sam informaciju da dotična pedagogica uposlenica jedne O.Š. Senaida Kadić ima česta agresivna ponašanja gdje je u sukobu sa zakonom i nije joj prva kaznena prijava za remećenje javnog reda i mira.

Eh, ovdje zaista nisam bitna ja. Nego odlučih podjeliti javno,kada sam saznala da je osoba uposlenica O.Š. i svaka čast svim čestitim zanimanjima ali ona u školi nije čistačica, koja frustracije,histeriju isl. ponašanje može istresti na zogeru,metli. Ona je PEDAGOG u toj školi. Ona sve svoje bolesti i ludosti kojih očito ima pri sebi odnosi među učenike.

Ne bih više pisala i ovo je mnogo, samo bih vas zamolila svoje fb prijatelje da podijelite ovaj post. Jedan korak naprijed za bolje sutra bolje svih naših učenika u osnovnim,srednjim školama. Ps.Vjerujem da ni njenim kolegama nije lahko.

U prilog fotografije pomenute pedagogice sa lica mjesta (iz trolejbusa) i sa interneta koje sam pronašla. Poznata je vjerujem većini😏

Pedagogica se “istresla” na plakatima: U sarajevskim školama pucaju po svim šavovima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79