Vicu Zeljkovića na sahrani Ivice Osima čuvao MUP RS!?

Na posljednji ispraćaj Ivici Osimu u Sarajevo su u subotu došle brojne visoke delegacije. Predstavnici UEFA-e, Nogometnog saveza Japana, Srbije, Hrvatske, delegacija Austrije, brojni istaknuti sportisti i zvaničnici, ali samo je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković imao neviđenu policijsku zaštitu na sahrani Osima na groblju Bare. Zeljković je prisustvovao i komemoraciji u Narodnom pozorištu Sarajevo gdje se obratio u ime Saveza.

Novinska agencija Patria objavljuje fotografije Zeljkovića koji je bio u društvu generalnog sekretara NS BiH Adnana Džemidžića, a okružuju ih naoružani policajci koji su nosili i balističke kofere. Prema nezvaničnim informacijama Zeljkoviću su zaštitu pružali pripadnici MUP RS.

Inače, Zeljković od kraja septembra prošle godine ima policijsku zaštitu zbog prijetnji koje su mu upućivali navijači. Obezbjeđenje na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska pružaju pripadnici Uprave za obezbjeđenje lica i objekata MUP-a RS, dok na teritoriji FBiH to čine službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Međutim, sve su prilike da je Zeljković i u Sarajevu pod pratnjom pripadnika MUP RS na šta aludiraju i značke na reverima obezbjeđenja, baš kao što i njegovog daidžu Milorada Dodika obezbjeđuje MUP RS prilikom dolazaka u Sarajevo i Predsjedništvo BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79