(VIDEO) “11 ih se udružilo protiv nas, a nas samo u Zetri 11 hiljada”

U Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra u Sarajevu održan je veličanstveni centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije, na kojem su predstavljeni kandidati SDA za sve nivoe vlasti.

Kako je saopćeno, na skupu se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

“Jedanaest ih se udružilo protiv nas, a nas samo u Zetri 11 hiljada. Nije njih samo 11. Imaju i mentore koji ne izlaze u javnost. I mi imamo mentora. Jednog, koji je dovoljan”, poručio je Izetbegović u uvodu obraćanja.Izetbegović se zatim zahvalio svima koji su učestvovali u kampanji kakva, kako je kazao, nije bila decenijama.

“Hvala vam što ste učestvovali u kampanji koja je uspravila kičmu bosanskim patriotama i obeshrabrila sile koje su se nadale da će napraviti problem u ovoj zemlji. Kada su se svi ujedinili protiv nas, kada su mnogi odlazili i izdali, kada su se ušutjeli, vi ste stali uz svoju stranku i uz pravu stvar”, kazao je Izetbegović.

staknuo je Izetbegović da se nalazimo pred dramatično važnim izborima, koji su raskrsnica između najveće postratne krize na kojoj neki predano rade, ali i najvećeg napretka.

“Stvoreni su uvjeti da se krene u najveći ekonomski reformski napredak”, izjavio je Izetbegvić.

Pozvao je Izetbegović prisutne da ulože dodatni napor kako bi uvjerili one koji su neodlučni da izađu na izbore, glasaju zbog sebe, svoje djece i unučadi, te da podrže SDA.

“Svi dobronamjerni ljudi u BiH su naš narod. Svi Bošnjaci, svi Srbi, svi Hrvati, Jevreji, Romi, svi koji vole ovu zemlju i poštuju svoje komšije. Za njih radimo, za njih se borimo. I kada to shvate, da konačno napravimo bosanskohercegovačku naciju”, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je pozvao sve prisutne da razgovaraju sa svojim komšijama, prijateljima, rodbinom i poznanicima.

“Upitajmo ih da li se sjećaju dva mandata u kojima SDA nije bila dio vlasti. Da li se sjećaju do kakve je stagnacije to dovelo? Završilo se pobunama i paljevinama 2014. godine. Znaju li kako se u posljednjem mandatu, u kantonima u kojima SDA nije dio vlasti, živjelo i vladalo? Znaju li kako su trošena sredstva poreskih obveznika? Kako su ustupani poslovi i kojim firmama”, izjavio je Izetbegović.

Poručio je zatim Izetbegović da SDA, sa Božijom pomoći i uz podršku dobrih i osviještenih ljudi, ide u novu pobjedu.

“Idemo u pobjedu koja će otvoriti put za konačnu stabilizaciju prilika. Idemo u pobjedu BiH. Zahvaljujem se svima na naporu koji ste uložili, na emociji, na odanosti koju ste pokazali. Ponosim se vama. Idemo u pobjedu sa sjećanjem na sve dobre ljude koji su živjeli i umirali za svoj narod i svoju zemlju, sa sjećanjem na šehide, sa sjećanjem na Aliju i njegove političke saborce, sa sjećanjem na riječi koje je davno izgovorio, a koje su žive i danas: „Podignimo visoko naše zastave, odbacimo strahove i sumnje. Umjesto toga, radimo vrijedno i kako najbolje znamo, svjesni da naš život i naša smrt, pa i naša sudbina nisu u njihovim, nego Božijim rukama. U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša pobjeda”, poručio je Izetbegović.

Na skupu su se također obratili predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, Nermin Mandra u ime kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH, Edin Ramić u ime Koalicije za državu u entitetu RS, Edin Smajić u ime kandidata za Parlament FBiH i Irfan Halilagić u ime kandidata za kantonalne skupštine, saopćeno je iz SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79