(VIDEO) 22-godišnjak Venas zaplivao na -5 u Uni: “Volim to”

Kupanje u hladnoj vodi je vrlo trendi jer jača imuni sistem. Dobro je za sagorijevanje masti i regeneraciju kažu stručnjaci. Plivanje na ledu postaje sve popularnije kako u svijetu tako i u Bosni i Hercegovini.

22-godišnji mladić Venas Čoralić iz Cazina odlučio je hladni subotnji dan iskoristiti za plivanje u rijeci Uni.

Venas je odlučio posjetiti Bihać i zaplivati na -5 u hladnoj Uni.

“Volim adrenalin zato sam zaplivao” – izjavio je 22-godišnji mladić koji je podržao trend plivanja u hladnoj rijeci.

Plivanje u rijeci u zimskim uvjetima može biti izuzetno opasno i ne preporučuje se iz više razloga. Temperature rijeka u većini dijelova svijeta, posebice u sjevernim regijama, obično su izrazito hladne zimi. Hladna voda može uzrokovati ozbiljne probleme, uključujući hipotermiju, koja može dovesti do gubitka tjelesne topline i ozbiljnih zdravstvenih problema.

Osim hladnoće, rijeka može biti podložna jakim strujama i promjenama uvjeta, što dodatno povećava rizik od nesreće. Tijekom zimskih mjeseci, vodostaji rijeka često variraju, a neki dijelovi mogu biti pod ledom, čineći situaciju još opasnijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79