(VIDEO) 8 bijelih ruža i lampiona za nesretno preminule mlade Posušja

Stotine građana okupilo se na trgu pokraj središnjeg gradskog parka u Posušju. Paljenjem cvijeća uputili su tihu molitvu za 8 mladića i djevojaka nesretno preminulih u obližnjem mjestu Tribistovo.

Osam mladih osoba izgubilo je život u novogodišnjoj noći u vikendici, u selu Tribistovo, kod Posušja. Nagađa se kako je njihova smrt nastala uslijed gušenja otrovnim gasovima agregata za struju.

Vijest o smrti ovim osam mladih šokirala je cijelu BiH prvog dana 2021. godine.

Sutra je dan žalosti u BiH. Ovu odluku donijelo je Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH. Medijske kuće na teritoriji države BiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje danu žalosti.

Vlada Federacije BiH proglasila je ponedjeljak danom žalosti na području Federacije. Premijer ZHK-a Zdenko Ćosić potvrdio je da će na području ovog kantona bit će proglašeni dani žalosti. Načelnik Posušja Ante Begić proglasio je subotu, nedjelju i ponedjeljak danima žalosti na području ove općine prenosi Federalna.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79