(VIDEO) Adnan Tufekčić nokautirao protivničkog igrača: Mnogi se pitaju hoće li biti kažnjen?

(VIDEO) Adnan Tufekčić nokautirao protivničkog igrača: Mnogi se pitaju hoće li biti kažnjen?


RK Gračanica oglasio se nakon incidenta u kojem je njihov rukometaš Adnan Tufekčić sramotno udario jednog igrača RK Izviđač tokom četvrtfinalne utakmice Kupa BiH.

“Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića. Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti. Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku. Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena. U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju”, piše u saopćenju.

Dalje, klub se ogradio od nedoličnog i nesportskog ponašanja jednog dijela publike.

https://m.youtube.com/watch?v=9OZfNJ6_umk

“Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici. Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice.
Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine”, poručili su iz kluba.

Ovakvim potezima svakako nije mjesto na sportskom terenu, bez obzira na okolnosti u kojima se sukob desio, a posebno to važi za rukomet koji se u posljednje vrijeme značajno afirmisao kao sport u našoj državi i sve više privlači ljude u dvoranu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija