(VIDEO) Aktivacija dimnih bombi uznemirila građane

Građani Bijeljine i Beograda danas je uznemirila aktivacija dimnih bombi, a to se desilo u razmaku od nekoliko minuta.

Dimne bombe u oba grada su aktivirane između 18 i 19 sati, a zbog čega se ulicama širio gust dim. Nešto poslije 18 sati bombe su aktivirane u centralnoj beogradskoj Knez Mihailovoj ulici, a u 19 sati u Bijeljini.

Kako je objavila agencija Tanjug, građani koji su se zatekli u Knez Mihailovoj ulici su trčali i ulazili u obližnje trgovine. Beogradska policija je navodno već uhapsila tri osobe, te traga za ostalim počiniocima.

Pojedini srbijanski mediji su objavili da su bombe aktivirane u blizini Ambasade Crne Gore u znak protesta protiv najavljene smjene crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića nakon što je poručio da će priznati da se u Srebrenici desio genocid kada se on nedvosmisleno potvrdi.

Osporio je i legitimitet Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju koji je presudio da se u Srebrenici desio genocid.

Prema pisanju portala InfoBijeljina, muškarci sa kapuljačama na glavi su tačno u 19 sati aktivirali više dimnih bombi u Bijeljini. Na mjestu događaja je prisutan veći broj policajaca.

Srna je objavila da su uhapšene četiri osobe.

Još nije poznato da li su ova dva događaja povezana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79