(VIDEO) Aktivist SDA fizički napao člana PDA u Banovićima a onda mu razbili i automobil

(VIDEO) Aktivist SDA fizički napao člana PDA u Banovićima a onda mu razbili i automobil


Tokom jučerašnjeg dana dogodio se verbalni i fizički obračun između aktivista SDA stranke i PDA stranke u Banovićima a sve počelo kada je nepoznata osoba noć prije isključila struju na sportskom poligonu gdje se odvijao politički skup – piše Crna-Hronika.

Nakon upućenih par riječi, uslijedio i i fizički kontakt aktiviste SDA stranke prema političaru, da bi mu nakon nemilog događaja neko kamenom razbio šajbu od automobila.

Evo šta kažu iz PDA stranke.

“Da su pozivi na mir aktuelnog načelnika Bege Gutića, tek predstava za javnost i jeftini populizam koji koristi na svojim predizbornim skupovima, prozivajuci svoje političke oponente dok u realnosti njegove metode su drugačije.

Naime, prilikom organizovanja današnjeg skupa, aktivist SDA je fizički napao našeg člana i čovjeka iz organizacije predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije, Mevludina Salanovića. Do napada je došlo jer su navedeni aktivisti SDA urgirali da se isključi struja koja je bila potrebna za održavanje skupa, iako je Izbornim zakonom zagartovan podjednak tretman svih političkih subjekata prilikom obavljanja predizbornih aktivnosti.

Pored navedenog fizičkog napada, koji je uredno prijavljen nadležnim organima, također prilikom polaska na predizborni skup u MZ Seona, iz nepoznatog pravca, bačena stijena na jedno vozilo u pokretu prilokom čega je razbijena šofer šajba.

Iz Pokreta demokratske akcije ponovo pozivamo na mir i dostojanstvo prilikom odvijanja predizbornih i izbornih aktivnosti.

Do 6. oktobra ostalo je jos 10 dana, kada bi građani općine Banovići trebali odabrati svog novog načelnika koji će ih predstavljati i zastupati njihove interese na način na koji to naša Općina i zaslužuje.” – izjavili su iz PDA Banovići.

“Tako to radi  Began, kad mu neko smeta …” izjavio je Inel Husić i objavio fotografije automobila.

@crnahronikaofficialAktivist SDA fizički napao člana PDA u Banovićima a onda mu razbili i automobil Tokom jučerašnjeg dana dogodio se verbalni i fizički obračun između aktivista SDA stranke i PDA stranke u Banovićima a sve počelo kada je nepoznata osoba noć prije isključila struju na sportskom poligonu gdje se odvijao politički skup – piše Crna-Hronika. Nakon upućenih par riječi, uslijedio i i fizički kontakt aktiviste SDA stranke prema političaru, da bi mu nakon nemilog događaja neko kamenom razbio šajbu od automobila. Evo šta kažu iz PDA stranke. “Da su pozivi na mir aktuelnog načelnika Bege Gutića, tek predstava za javnost i jeftini populizam koji koristi na svojim predizbornim skupovima, prozivajuci svoje političke oponente dok u realnosti njegove metode su drugačije. Naime, prilikom organizovanja današnjeg skupa, aktivist SDA je fizički napao našeg člana i čovjeka iz organizacije predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije, Mevludina Salanovića. Do napada je došlo jer su navedeni aktivisti SDA urgirali da se isključi struja koja je bila potrebna za održavanje skupa, iako je Izbornim zakonom zagartovan podjednak tretman svih političkih subjekata prilikom obavljanja predizbornih aktivnosti. Pored navedenog fizičkog napada, koji je uredno prijavljen nadležnim organima, također prilikom polaska na predizborni skup u MZ Seona, iz nepoznatog pravca, bačena stijena na jedno vozilo u pokretu prilokom čega je razbijena šofer šajba. Iz Pokreta demokratske akcije ponovo pozivamo na mir i dostojanstvo prilikom odvijanja predizbornih i izbornih aktivnosti. Do 6. oktobra ostalo je jos 10 dana, kada bi građani općine Banovići trebali odabrati svog novog načelnika koji će ih predstavljati i zastupati njihove interese na način na koji to naša Općina i zaslužuje.” – izjavili su iz PDA Banovići. “Tako to radi  Began, kad mu neko smeta …” izjavio je Inel Husić i objavio fotografije automobila.♬ original sound – crnahronikaofficial



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija