(VIDEO) Almir Karkelja će zauvijek pamtiti ovaj 9. januar: Samo me Allah spasio smrti!

Almir Karkelja će 9. januar ove godine pamtiti do kraja njegovog života.

Pomenutog datuma bh. planinar je pohodio planinu Prenj

“Prenj planina nije. Planinarske nesreće sam doživljavao nekako sa strane, kroz svoj policijski posao odradio sam nekoliko, ali sve je to drugačije u odnosu kad se tebi samom desi. 9. januar 2022. će meni ostati upisan kao nova prilika za život, jer samo me je Allah dragi spasio od teških tjelesnih ozljeda ili čak i smrti. Video koji ide uz ovaj tekst ide kao objašnjenje šta se desilo jednim dijelom, a drugim dijelom vidi se akcija mog spašavanja”, poručio je Karkelja.

Molim Allaha da se niko nikada ne zadesi u sličnoj situaciji i ovaj primjer neka bude svima da planinu ne treba potcjenjivati, da treba poštovati sva pravila koja nalažu sigurnost u planini, te da se koristi sva oprema predviđena za boravak u planini, pogotovo na zimskim usponima.

Istakao je i kome je najzahvalnij za što je danas živ.

“Posebno se zahvaljujem svojoj ekipi kojoj bezgranično vjerujem i koja je potvrdila to i reagovala na pravi način, bez panike i straha i odradili sve kako treba”, dodao je.

U svojoj ispovijesti detaljno je opisao kako se sama nesreća i dogodila te kako je prošao sa povredama.

“Osim modrica i ugruhanosti nemam nikakvih posljedica, kao što su lomovi. U prvi mah kad sam krenuo mislio sam da mogu nastaviti dalje, ali stres je uradio svoje i paralizovao mi je tijelo fizički. Uvidjeli su to ostali i vratili smo se nazad”.

Prenj planina nije..

Planinarske nesreće sam doživljavao nekako sa strane, kroz svoj policijski posao odradio sam…

Posted by Almir Karkelja on Monday, 10 January 2022 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79