(VIDEO) Ambasador Nelson se oprostio od bh. građana: Hvala vam od srca, SAD će ostati vaš snažni partner

Bila mi je velika čast služiti kao ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini posljednje tri godine, poručio je u oproštajnoj posjeti odlazeći ambasador Eric Nelson.

“Danas, kada odlazim iz BiH, ovu video poruku dijelim sa građanima BiH. Hvala vam svima što ste učinili da se Filippo i ja osjećamo tako dobrodošli tokom mog mandata. Radujem se povratku u BiH kao posjetitelj i prijatelj. Hvala od srca!”, poručio je Nelson.

Dodao je da je uprkos pandemiji koronavirusa posjetio više od 70 mjesta u Bosni i Hercegovini i da je u svakom od tih mjesta osjetio se dobrodošlim.

“Širom zemlje sam vidio ogroman potencijal BiH. Upoznali smo hiljade mladih ljudi koji žele graditi svjetliju budućnost i samoodrživu Bosnu i Hercegovinu. Sjedinjene Američke države će ostati vaš snažni partner”, poručio je Nelson.

Bila mi je velika čast služiti kao ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini
posljednje 3 godine. Danas, kada odlazim iz…

Posted by United States Embassy to Bosnia and Herzegovina on Tuesday, 1 February 2022 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79