(VIDEO) Amina Muslimović: “Ja i mladi ne odlazimo iz razloga što ne volimo svoju domovinu. Mi odlazimo zbog sistema”

“Došao je i taj momenat kad ja trebam da idem u Njemačku. Mi smo jedno vrijeme spominjali to da planiramo početi život ispočetka tamo negdje u tuđini. Ono što želim da skrenem pažnju jeste da zaista da, evo, ja i mladi ne odlazimo iz razloga što ne volimo svoju domovinu, već što je naša domovina bez srca, bez duše, bez zagrljaja. Mi odlazimo zbog sistema”, rekla je Amina Muslimović na aerodromu u Sarajevu dok čeka svoj avion za odlazak iz Bosne i Hercegovine.

Kroz suze opraštala se od najmilijih. Majku je ostavila na kućnom pragu u suzama. “Nikad neću zadobraviti tvoje drhtavo tijelo”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

“Odlazimo zbog ljudi koji vladaju ovom državom. Mene zaista duša boli, ali najviše me boli iz razloga što ja nisam ni prva ni posljednja koja, evo, prije pet minuta svoj evlad ostavila ovdje u jednoj domovini. Dok idem u apsolutnu tuđinu, bez igdje ikog svog. U ovom liveu zaista ne mogu puno toga da kažem, sve su se emocije skupile, ali želim da vam kažem da zaista od srca nikome ne bih poželjela ovako iskušenje, a uistinu jeste iskušenje, kada se morate odvojiti od svog evlada. Ljubim vas sve i halalite stvarno ne mogu, ne mogu više da pričam”.

“Nemoj plakati” poručio joj je dječak na aerodromu

Svaka druga mlada osoba u BiH razmišlja o odlasku iz zemlje. vlasti u BiH trebaju proširiti mogućnosti za mlade i poboljšati im kvalitetu života, što je ključno kako bi se BiH suočila sa demografskim izazovima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79