(VIDEO) Arijana Memić tvrdi da ih je provocirala sestra policajca Hasana Dupovca

Arijana Memić, sestra ubijenog mladića Dženana Memića, danas je ispred Suda BiH medijima kazala da su ih provocirali članovi porodice policajca Hasana Dupovca.

– Mi smo provocirani na parkingu kada smo dolazili gdje su prišle dotične gospođe, ja ne znam ko su one. Glasno su se obratile Hasanu Dupovcu govoreći mu: “Ljubavi moja”, kao da nas isprovociraju. Moje ljubavi nema, moja ljubav je ubijena. U sudnici sam čula da je to sestra Hasana Dupovca. Ja sam na to odgovorila: “Ljubav će u zatvor”. Ja sam ubijeđena u to. Oni će morati odgovarati za ovo. Njihov branjenik je rekao da Tužilaštvo obuzda svjedoka. Ja nisam svjedok Tužilaštva BiH, ja sam sestra ubijenog Dženana Memića. Imam pravo da kažem šta hoću i kome hoću. Oni su imali pravo da zataškaju ubistvo Dženana Memića, ja imam tako pravo da im kažem ono što meni leži na srcu. Tako da se ne kajem zbog toga. Na svakom ročištu smo tu i prisustvovat ćemo do kraja. Najbitnije je da istraga Tužilaštva BiH ide dalje i očekujemo nova hapšenja – dodala je Arijana Memić.

Za porodicu Dženana Memića najvažnije je da je optužnica potvrđena, istakla je Arijana.

– Ono što mogu da poručim porodici Dupovac, od Hasana Dupovca, jeste neka prvo informišu svog branjenika ko smo mi a ko su oni. Mi smo oštećena porodica kojoj su ubili Dženana, kojoj su pokušali zataškati njegovo ubistvo. Zbog ovakvih koji su tu, danas u sudnici, zbog Hasana Dupovca nema Dženana, on je ubijen – kazala je Arijana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79