(VIDEO) Babine pristalice napade novinarsku ekipu

U trenutku hapšenja Fikreta Abdića u Velikoj Kladuši, nekoliko desetaka razjarenih Kladuščana je uzvikivala “babo, babo”, što se moglo čuti na stotinama online medija, kao i na radio i tv stanicama širom BiH, pa čak i širom regije.

Isti dan, Abdić je sproveden u prostorije Federalne uprave policije. Dok su ga vodili sa lisicama na rukama, naš novinar ga je upitao “imate li kakav komentar gospodine gradonačelniče”. Htjeli smo kao medij biti objektivni, ali i pošteni, zaboraviti svu prošlost koja se veže za Fikreta Abdića i nazvali smo ga gospodinom. Da, potkrala se greška u tom zanosu pa smo ga umjesto načelnikom nazvali gradonačelnikom, prihvatamo odgovornost.

Dan kasnije, Fikret Abdić je sproveden u prostorije Tužilaštva USK-a. Za one koji ne znaju, Tužilaštvo USK-a se nalazi u samom centru Bihaća, na gradskom korzu. Da li ste u video materijalu čuli da je upućena i jedna psovka ili ružna riječ na njegov račun? Da li znate da je u tom trenutku bilo oko 500-tinjak Bišćana na bihaćkom korzu. Bišćani su sa zanimanjem promatrali i to je sve što su radili, a mi novinari smo također objektivno i pošteno samo radili svoj posao prenosi USKInfo.

I onda, pred zgradom Kantonalnog suda koja se nalazi u Bihaću, opet se stvori (vjerovatno istih) nekoliko desetaka razjarenih Kladuščana i napadne našeg novinara koji je htio snimiti isti video materijal koji je, usput rečeno, Laburistička stranka emitovala “live” putem Facebook-a.

Kao što smo sve objektivno prenijeli oko hapšenja Fikreta Abdića i ostalih, prenijećemo i video napada na našeg novinara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79