(VIDEO) Bakir Izetbegović: U toku je podmukla agresija čiji je cilj da zbuni i podijeli Bošnjake

Predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović, obratio se javnosti video porukom povodom 31. godišnjice SDA. Dio svog obraćanja objavio je i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, vjerovatno ponukan medijskom burom i natpisima medija koji spominju njegovu porodicu u zadnjih nekoliko dana.

“Bošnjaci su dobar i hrabar narod sa jasnim refleksom za odbranu vlastitih vrijednosti po cijenu teških žrtava. Kroz vladavinu imperija, jedne pa druge kraljevine, kroz dva svjetska rata, te kroz pola vijeka komunističkog ispiranja mozga – sačuvali su svoju posebnost, nacionalni osjećaj, tradiciju i vjeru.

Izdržali su kombinovanu, brutalnu agresiju, zločine, genocid – i sačuvali zemlju, ponos i čast.

Izdržavaju i ovih 26 postdejtonskih godina tihe i podmukle kampanje čiji cilj je da ih zbuni, podijeli, da se dovede u pitanje istina koju su bolno iskusili na vlastitoj koži, da se kompromituju njihovi autoriteti i lideri u svim oblastima, da ih se obezglavi i međusobno sukobi u pripremi za neku novu agresiju.

Ta podmukla agresija, ili kako to stručnjaci nazivaju hibridni rat, za Bošnjake je jednako opasna, pa možda i opasnija od otvorenog napada. Ona se teže prepoznaje i dio naroda nasjeda na tu vrstu propagande.

Tuđa kultura, a još više nekultura, tuđa propaganda usmjerena i protiv države i protiv Bošnjaka, kroz medijsku dominaciju i manipulaciju, preko široko dostupnih društvenih mreža, postepeno nadire u naš prostor i istiskuje autohtone vrijednosti, gradi nakaradan sistem vrijednosti u glavama naše djece. Laž potiskuje istinu. Nažalost, i dio Bošnjaka, svjesno ili nesvjesno, učestvuju u tome. Važno je da prepoznamo ovaj problem i da mu se odlučno suprotstavimo. I političari, ali i naši intelektualci, historičari, umjetnici, naši mediji, a sve s ciljem da zaštitimo interese države, sačuvamo kolektivno sjećanje, te nanovo afirmiramo ponos i hrabrost našeg naroda.” – kazao je Izetbegović u svom obraćanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79