(VIDEO) Beogradom odzvanjalo “ne volim te Alija zato što si balija”

Uoči otvaranja izložbe fotografija “Duša Srebrenice” sarajevskog autora i višestruko nagrađivanog fotografa Midhata Poturovića, u Endžio habu u Dobračinoj ulici u Beogradu, jučer se okupilo petnaestak mladića u crnoj odjeći koji skandirali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Osim toga, pjevali su nacionalističke pjesme.

Podsjetimo, policija je blokirala prilaze Dobračinoj ulici iz Vasine i Ulice braće Jugovića, gdje se prvobitno okupilo nekoliko mladića koji su se odazvali pozivu desničarskih organizacija na društvenim mrežama, da se okupe večeras ispred prostora u kojem se izložba održava.

Oni su kasnije pokušali da Endžio habu priđu iz Vasine ulice, ali ih je tu također zaustavila policija. Osim skandiranja Mladiću, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora, između ostalog i zbog genocida u Srebrenici, okupljeni momci uzvikivalki su i „Srebrenica nije genocid“ te uvrede na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79