(VIDEO) Besplatno šivaju i dijele zaštitne maske

Fojničanke organizirane u udrugu “fojnička žena” četvrti dan šivaju zaštitne maske protiv koronavirusa

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Njihove maske su besplatne a već ih koriste policajci, zdravstveni radnici, općinski službenici i obični građani ne samo Fojnice. Njihove zaštitne maske su trajne i mogu se prati a prave i maske za djecu. Kada su vidjele da građani nemaju gdje kupiti zaštitne maske same su se organizirale i počele proizvodnju u prostorima gdje nemaju čak ni grijanje. Ali kako kažu to je u ovome trenutku manje važno. Važnije je kažu ove humanitarke da pomognu zaštiti djecu, stare, bolesne, iznemogle i sve druge koji ne mogu kupiti i platiti zaštitnu masku bez koje se više ne može ući ni u trgovinu prehambenom robom niti u pekarnu, a da ne govorimo u Domove zdravlja ili hitnu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79