(VIDEO) Bolesna djevojčica NA METI PREVARE, majka ne može da izbori sa ZLOUPOTREBOM DJETETA

Tako se neko neumjesno poigrao sudbinom bolesne djevojčice Andrijane iz okoline Paraćina i još na muci ove porodice pokušao da zaradi.

Njena fotografija u bolesničkoj postelji osvanula je na internetu uz lažno ime gdje se traži novac za njeno liječenje. Još se čeka reakcija Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Ivana Đokić iz Plane kod Paraćina bila je veoma uznemirena kada je poslije upozorenja prijatelja na društvenim mrežama vidjela sliku svoje bolesne djevojčice i da neko drugi traži novac, navodno za njeno liječenje.

Andrijana, kaže, nije Sonja, kako piše na portalu gdje se skuplja pomoć. Nisu tačne ni godine koje dijete ima. Jedino je tačno da boluje od karcinoma na mozgu, ističe Ivana, piše RTS.

– Oni su ukrali bukvalno sliku sa paraćinskog portala. Moja kćerka se zove Andrijana Petrović, zamijenili su i ime i prezime, stavili Sonja Aleksić i tražili su pomoć – navodi Ivana Đokić, majka bolesne djevojčice.

Vlasnik lažnog profila apeluje da mu se uplati pomoć, jer dijete ima rak, prima terapiju i trpi bolove.

Đokićeva napominje da je zloupotrebljenu fotografiju lično napravila.

Ivana je slučaj odmah prijavila policiji, nadajući se da će lažni profil sa slikom njenog djeteta odmah biti uklonjen, ali to ni poslije dva mjeseca nije učinjeno.

To se nije desilo, majka čak smatra da se lažnim profilom trguje na internetu, jer se traži dovoljan broj pratilaca.
Majka dosad nije tražila pomoć za liječenje

Đokićeva ističe da od kada je njenom djetetu 2014. godine dijagnostikovna bolest, nije tražila pomoć.

Kaže da im je pomoć potrebna, ali ne tako što će neko zloupotrebiti tuđi indentitet i tražiti novac. Dodaje da je Andrijana u stabilnom stanju.

Paraćinska policija proslijedila je predmet i dokaze Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Zasad nema povratnih informacija u kojoj fazi je postupak.

Advokati koji zastupaju Ivanu smatraju da je riječ o krivičnom delu prevare, ali da možda ima elemenata i drugih krivičnih djela. To je, kažu, na tužiocu da odredi. Majka je nestrpljiva i uznemirena jer sve predugo traje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79