(VIDEO) Bruka na Vrelu Bosne: Sve je dobro dok vam ne zatreba toalet

Bruka na Vrelu Bosne

Sve je dobro dok vam ne zatreba toalet

Turisti iz cijeloga svijeta, Sarajlije, stanovnici drugih dijelova BiH danas su osvježenje, mir i odmor potražili na Vrelu Bosne. Dječija igrališta i šetnice su bili puni. Sve je divno, čarobno dok nekome ne zatreba toalet. Godinama unazad toalet izgleda isto, zapušteno, devastirano, nefunkcionalno.

Od šest kabina dvije su u (polu)funkciji, odnosno moguće je otvoriti i zatvoriti vrata. Ali odvodi su začepljeni, te su skoro neupotrebljivi. I sa česmama je ista situacija, samo jedna je u funkciji, vode ima, ali sapun i maramice su misaone imenice.

Uprkos ogromnim ulaganjima u zaštićena područja, u koje spada i Vrelo Bosne, od strane Kantona Sarajevo, ali i ulaznicama koje koštaju 2 KM za odrasle i 1 KM za djecu, te ogromnom broju turista koji svakodnevno kupuju karte toaleti bolje da vam ne zatrebaju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79