(VIDEO) Brza reakcija MUP-a TK: Lišen slobode Šerif Smajlović iz Banovića

Redakcija portala Crna-Hronika prva je objavila o slučaju Šerifa Smajlovića iz Banovića koji je na svom Facebook profilu objavio video klipove kojim je izazvao paniku u gradu u kojem živi.

Nakon što je alarmirana je i policija Tuzlanskog Kantona PS Banovići zbog njegovog video snimka gdje je najavio da će u Banovićima realizovati beogradski scenario te je zbog istog izazvao paniku među stanovništvom.

Šefik Smajlović je najavio svoje planiranje izvršenja krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam – piše Crna-Hronika

Iz policijske stanice u Banovićima potvrdili su za portal Crna-Hronika da su upoznati sa ovim slučajem te da su ga policijsli službenici lišili slobode.

Uskoro vam donosimo sve detalje slučaja za koji je vezan Šefik Smajlović.

(VIDEO) Alarmirana bh. policija: Šerif Smajlović najavio beogradski scenario u Banovićima

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Podsjećamo prije par dana, lišen slobode je mladić iz Bihaća koji priveden u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti masakr sličan onom koji se dogodio juče u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su lice čiji su inicijali A.Z. (18) iz Bihaća zbog sumnje da je planiralo izvršiti krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam, rečeno je iz FUP-a.

Ovo lice će, nakon kriminalističke obrade, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

FUP priveo sina od inspektorice i graničnog policajca iz BiH: Ajdin osumnjičen za terorizam

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79