(VIDEO) Burna noć u Tuzli: Policijska akcija, lišavanje slobode, narkotici

(VIDEO) Burna noć u Tuzli: Policijska akcija, lišavanje slobode, narkotici


U Izvještaju o radu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo navedeno je da je u prvih šest mjeseci ove godine na području Kantona Sarajevo registrovano 2.135 događaja s obilježjem krivičnog djela, što je gotovo 14% više krivičnih djela u odnosu na period januar – juni 2019. godine.

Nakon četverocifrenog broja izvršenih krivičnih djela postavlja se još jedno logočino pitanje: Bi li broj krivičnih djela bio i veći da nije bilo policijskog sata koji je u Federaciji BiH na snazi bio od 21. marta do 24. aprila, da od 17. marta do 12. maja na snazi nije bila zabrana rada ugostiteljkih objekata, potom zabrana svih okupljanja građana?

Izvršenjem nekih od ovih 2.135 krivičnih djela građani su oštećeni i materijalno. U Izvještaju o radu MUP-a Kantona Sarajevo navedeno je:

„Za događaje sa obilježjem krivičnog djela, koji su evidentirani u izvještajnom periodu, prema izjavama oštećenih lica, nastupila je materijalna šteta u ukupnom iznosu od 4.924.715,31 KM i 7.600 eura“

Za šest mjeseci građani su oštećeni za gotovo pet miliona maraka. S druge strane, komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović za “Slučajeve X” između ostalog je rekao:

„Svakodnevno se poduzimaju planske aktivnosti preventivnog, ali i represivnog karaktera.“

Pitali smo i članove komisije za sigurnost Skupštine KS-a kako ocjenjuju komesarove aktivnosti. Odgovore na ovo, ali i ostala pitanja o radu komesara Selimovića, još nismo dobili – prenosi Hayat.

S druge strane, menadžment Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona ima plan. Rade preventivno, ali i represivno. Često se provode policijske akcije te postavljaju istovremeni policijski punktovi na više lokacija na području Tuzlanskog kantona. Cilj takvih mjera je pronalazak osoba za kojima se traga, oružja, narkotika i ostalih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, pronalazak višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja. Ove mjere i radnje te pojačano prisustvo policije na ulicama daju dobre rezultate. Neke od tih rezultata zabilježile su i naše kamere.

Pogledajte kako to radi Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija