(VIDEO) Čak svaki treći u Njemačkoj ima namještenu kilometražu: Pogledajte kako varaju kupce

Svaki peti polovni automobil u Italiji i čak svaki treći u Njemačkoj ima namještenu kilometražu.

Prevarante je pritom sve teže uhvatiti, jer uređaje za namještanje kilometraže može preko interneta da kupi svako.

Namještanje kilometraže na rabljenim automobilima veliki je posao, mnogi lovci u mutnom zarađuju mnogo u toj disciplini varanja kupaca. Francuski autoklub (ACA) i njemački autoklub (ADAC) pokrenuli su veliku kampanju borbe protiv namještanja kilometraže. Autoklubovi su odlučili podignuti glas i upozoriti javnost, ali i vlasti da se takvo ponašanje mora sankcionirati.

Ovo je iznimno važno i za naše kupce rabljenih automobila jer je procjena da je svaki treći automobil u Njemačkoj s namještenom kilometražom. Kao što znate, a možda ste i samo šopingirali, to je tržište najvažnije našim kupcima rabljenih vozila.

Nijemci i Francuzi procjenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 posto rabljenih automobila s namještenom kilometražom.

Što da vam poručimo, nego: budite oprezni kad kupujete rabljeno vozilo u inozemstvu i dobro pogledajte servisnu knjižicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79