(VIDEO) “Čestitamo OS BiH i Bataljonskoj grupi lake pješadije, SAD su ponosne”

Nakon vojne vježbe na Manjači, “Kombinovani napor 22”, najviše ocjene dobila je Bataljonska grupa lake pješadije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

To znači da je potpuno borbeno spremna prema standardima koje je uspostavio NATO savez. Američka ambasada u BiH im je čestitala na ovom uspjehu.

“Čestitamo Oružanim snagama BiH i Bataljonskoj grupi lake pješadije na uspješnom polaganju NATO nivoa evaluacije 2 (NEL-2) ove sedmice.

Uspjeh Bataljonske grupe lake pješadije ih kvalifikuje da budu dio NATO-ovih snaga koje su spremne da podrže NATO-ove operacije podrške miru.

SAD su ponosne što su podržavale Bataljonsku grupu na njenom putu do završne NATO evaluacije i nastavit ćemo da pomažemo sa obukom i opremom. Podržavamo put BiH ka euroatlantskim integracijama” naveli su na zvaničnom Twitter nalogu Ambasade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79