(VIDEO) Četiri aktivna požara na području Konjica: U gradu nesnosan dim

Četiri požara na području Konjica i dalje su aktivna, teren je nepristupačan, na nekim mjestima i miniran, a u gradu je nesnosan dim, potvrđeno je za Fenu iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

“Ništa se nije promijenilo u odnosu na jutros. Požar je došao do otpada konjičke deponije koji se zapalio i u gradu je nesnosan dim, izgleda kao da je oblačno iako je sunčan dan. Kuće i stambeni objekti nisu ugroženi, a u srijedu očekujemo kišu i nadamo se da će ona to uspjeti ugasiti”, kazali su iz Službe.

Konjički vatrogasci su, dodaju, stalno na terenu zadnjih 10-15 dana.

“Svi naši vatrogasci, a i vatrogasci Protupožarne jedinice Šumarstvo Prenj Konjic su na terenu, nema potrebe za više ljudstva pošto se požarima ne može baš prići, ali linija se pokušava presjeći da se požar ne širi”, navode iz Službe za civilnu zaštitu Općine Konjic.

Aktivan je požar na području sela Spiljani (već nekoliko dana), a opožarena je ogromna površina pod borovom šumom.

Na području Bukovih glava gori bukova i borova šuma, a požar je aktivan i na području Vrapča gdje gori šuma i deponija smeća, te na području sela Obri, ali gori samo na manjoj površini koja je minsko sumnjiva.

Iz Civilne zaštite Konjic navode da su na području općine Konjic aktivna četiri požara:
– požar u rejonu sela Obri, ali…

Posted by Radio Konjic on Saturday, 26 March 2022 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79