(VIDEO) Christian Schmidt o Dodiku: Kao da je pogubljen trenutno, ulovio se u zamku

Kristijan Šmit (Christian Schmidt), visoki predstavnik u BiH, rekao je u otvorenom razgovoru za „Avaz“ da nema naznaka da će doći do rata u Bosni i Hercegovini, bez obzira na dešavanja u Ukrajini.

Osvrnuo se i na sjednicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zahtjev Milorada Dodika da BiH bude neutralna po pitanju Ukrajine iako je naša država već ranije zauzela jasan stav u vezi s ruskom agresijom.

– Šta reći o gospodinu Dodiku? Čini mi se kao da je malo pogubljen trenutno. Vidite, u situaciji u kojoj djeca pitaju majke šta je rat u Kijevu ili Harkovu nije više moguće biti neutralan. A gospodin Dodik, takav je moj utisak, nekako se ulovio u zamku vlastitih riječi. U takvim slučajevima bi bilo dobro, a to njemu, sigurno, teško pada, nekada nekoliko dana možda šutjeti i razmisliti – rekao je Šmit.

Pogledajte izuzetno dinamičan i zanimljiv video intervju visokog predstavnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79