(VIDEO) Čim je ušao u BiH, bahati biznismen počeo divljati!

Kontroverzni biznismen Marinko Zovko iz mjesta Žepče čim je ušao u Bosni i Hercegovinu na svom Instagram profilu objavio je divljačku vožnju po cesti M17.

Na video klipu se jasno vidi kako u svom skupocjenom Mercedesu prani niz prekršaja, od prestizanja preko pune, prestizanja kolone vozila, prestizanja preko saobraćajnog ostrva, nepoštivanje ograničenja brzine u naseljenom području, samo su neki od prekršaja s kojima se Marinko pohvalio na svom Instagram profilu.

Ono što ne smije u Srbiji i Hrvatskoj, smije u Bosni i Hercegovini?

 

(VIDEO) Ko je Marinko Zovko, bahati biznismen iz BiH

 

Bahati biznismen inače je jedan od suvlasnika firme “Zovko Company”, koju je naslijedio od svog oca Ivice Zovka, a pod čijim okriljem je još 15 firmi, uključujući hotel i lanac benzinskih stanica “Zovko Oil”.

Firma “Zovko Oil” našla se u centru skandala 2015. godine, kada je nestala javna zaliha goriva vrijedna 6,4 miliona maraka koja je bila povjerena na čuvanje. To gorivo je bilo namijenjeno stanovništvu za pomoć u slučaju poplava, zemljotresa, rata i drugih nesreća.

Sud je u oktobru 2011. godine presudio da “Zovko Oil” mora vratiti gorivo u roku od 30 dana. Međutim, to se nije dogodilo. Na molbu ove firme direkcija im je produžila rok za obnovu rezervi goriva do 23. januara 2012., ali ni tada gorivo nije vraćeno. Nakon toga rukovodstvo firme “Zovko Oil” je obavijestilo direkciju da nisu u stanju da vrate potrošeno gorivo, pisali su tamošnji mediji.

Bahato ponašanje, skupa kola i ismijavanje policije

Osim muljanja s novcem i naftom, Zovko je u regionu poznat po svom nonšalantnom bahatom ponašanju. Živi na visokoj nozi, vozi skupocjene automobile za koje izdvaja milione i kojima juri autoputevima dovodeći sve oko sebe u opasnost. Poznat je po tome što voli da boravi u društvu starleta, manekenki i drugih atraktivnih djevojaka iz javnog života.

Ipak, ono što najviše voli su skupocjeni automobili i ismijavanje saobraćajne policije na društvenim mrežama.

“Obožavam brzu vožnju, jurio sam do Sl. Broda 320 na sat”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79