(VIDEO) Čovićeva licemjerna politika: Glasao protiv zakona o negiranju genocida, a prije 6 godina govorio drugačije

Jučer je nakon četiri mjeseca Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine ponovo radio, a najglasniji su bili iz SNSD-a i HDZ-a koji su tražili odlazak visokog predstavnika iz BiH, stranih sudija iz Ustavnog suda, sporazumu o imovini, državnoj zajednici i građanskom sukobu drugi na modelu Izbornog zakona koji pretpostavlja legitimno predstavljanje. I jedni i dugi bili su za poništavanje Inzkovog zakona u zaključcima za koje se na kraju glasalo. Ćamil Duraković, nekadašnji načelnik Srebrenice, komentarisao je glasanje HDZ-a za poništavanje Inzkovog zakona, tačnije Zakona o zbarani negiranja genocida.

Naime, Duraković je na Twitteru objavio video Dragana Čovića, lidera HDZ-a koji drži govor u Potočarima povodom 20. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici.

Uz taj video, Duraković je stavio i opis: “Ovako je 2015. govorio Dragan Čović u Potočarima, a glasao je protiv zakona o sprečavanju i kažnjavanju negiranja genocida. Hajde što je lagao nas, nego i sve one u EU i svijetu koji mu danas još i udovoljavaju”.

Na tom videu Čović je u Potočarima pozdravio sve prisutne koji su, kako je naveo, došli pokloniti se žrtvama nevino ubijenih u Srebrenici.

“Šta reći u ovom tužnom trenutku, na ovom tužnom mjestu? Možda je najbolje odšutjeti tišinu i na taj način osjetiti svu bol stradanja koji su pretrpjeli oni koje smo došli danas ovdje ispratiti i njihovim se sjenama pokloniti”, kazao je Čović na isječku tog videa kojeg je objavio Duraković.

Povodom ove teme oglasile su se i Majke Srebrenice i Žepe navodeći da je žalosno i tužno tražiti poništavanje Zakona o zabrani negiranja genocida.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79