(VIDEO) Da li je riječ o provokaciji: Iz Srbije krenula “auto litija” prema Crnoj Gori

Pristalice Srspke pravoslavne crkve (SPC) organizovale su jutros “auto litiju”, koja je oko 7 sati krenula iz Beograda prema Crnoj Gori. Prema pisanju srbijanskih medija, u koloni dugačkoj oko pet kilometara učestvuje nekoliko stotina građana.

Crnogorski mediji javljaju da je riječ beogradskoj provokaciji uoči izbora u Crnoj Gori jer pristalice SPC-a nose majice i transparente s natpisima “Ne damo svetinje”, “Crna Gora – Srbija, jedna familija”. Tu su i crkvene i zastave Srbije i ikone, odnosno ista ikonografija sa litija koje pristalice SPC organizuju u Crnoj Gori.

Učesnici auto litije su se okupili ispred Sava centra, gdje je služen i moleban, javio je Tanjug. Plan učesnika je da se sa još jednom grupom spoje u Preljini, kod Čačka, odakle će se uputiti do manastira Jabuka u blizini granice s Crnom Gorom.

Podgorički portal CdM piše da se ovo može protumačiti kao još jedan dokaz da se Srpska pravoslavna crkva miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i podiže tenzije uoči crnogorskih parlamentarnih izbora koji će se održati sljedeće nedjelje 30. augusta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79