(VIDEO) Da ti srce pukne: “Za jednu noć otišlo čak 7 autobusa za Njemačku”

Nevjerovatan video donosimo vam iz Tuzle. Stotine građana Bosne i Hercegovine svoju sreću potražit će u Njemačkoj.

Stanovništvo iz BiH ne samo da odlazi nego pokazuje i sve manji interes za procese u domovini, što je jasan znak da su iseljenici trajno, a ne privremeno izgubljeni za BiH piše Crna-Hronika.

Više od 400 osoba otišlo je večeras sa tuzlanske autobuske stanice. Svake godine BiH izgubi po jedan cijeli grad.

Tačan broj osoba koji su napustili Bosnu i Hercegovinu ne postoji. Prema istraživanju koje je objavila Hrvatska agencija “Piksel”, Bosna i Hercegovina nalazi se na vrhu liste zemalja sa najvećim brojem smanjenja stanovništva. Pored naše zemlje, među prvih 10 nalaze se još Srbija i Hrvatska.

Demografi upozoravaju da ćemo sa ovakvim pristupom postati zemlja staraca.

Na iseljavanje iz BiH upozorili su i u Populacionom fondu Ujedinjenih nacija. Procjene UN-a su da bi do 2070. godine u BiH moglo živjeti manje od 1,6 miliona ljudi, ukoliko se nastave sadašnji trendovi smanjenja broja stanovnika.

 

@crnahronikainfoČak 7 autobusa odlazi sa građanima BiH u Njemačku. Jedna noć, jedan grad, stotine ljudi sreću će potražiti negdje drugdje…

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79