(VIDEO) Dekan u Tuzli kosio travu u kampusu i izazvao oduševljenje građana

Fotografija dekana Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli Vlatka Šeparovića kako kosi travu u kampusu, izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama, jer vidjeti ovako nešto dokazuje kako na rukovodećim pozicijama ima ljudi koji vole instituciju u kojoj rade.

Posjetili smo ovaj kampus i razgovarali sa dekanom Šeparovićem.

Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport UNTZ kaže kako je ova fotografija nastala bez njegovog znanja, u danima kada su uposlenici koji rade na održavanju kampusa bili na godišnjem odmoru a travnjak je trebalo pokositi jer je jedna sportska ekipa najavila trening na ovom terenu.

“Mislim da je najbolje primjerom vlastitim pokazati da se treba uključiti u sve poslove, vezano za edukaciju, istraživanje a i poslove ovih tehničkih stvari, treba to uraditi. Dobili smo jedan vrlo vrijedan resurs na upravljanje i mislim da svi trebamo pomoći. Ništa to nije spektakularno.

Evo sad moja tehnička služba, dok mi razgovaramo, održava taj teren, ali oni su bili na godišnjem odmoru, teren treba da se održava. Ja sam bio slobodan i mislim da nije problem da i dekan fakulteta kosi teren da bi korisnici imali dobre uvjete˝, istakao je Šeparević.

Univerzitetu u Tuzli dodijeljen je na korištenje prostor nekadašnje kasarne Husein-kapetan Gradaščević. Urađen je teren sa vještačkom travom za futsal, teniski teren sa šljakom i košarkaški teren sa podlogom.

Kampus se prostire na oko osam hektara površine, izolovan od gradske vreve, mjesto je gdje će, nadaju se naši sagovornici, u narednim godinama biti premješteni svi fakulteti Univerziteta u Tuzli.

Jedan korak ka ovom cilju svakako je i angažman dekana Šeparovića na košenju travnjaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79