(VIDEO) Detalji drame u Sarajevu: Obračun nastao zbog zastave, djeca iz Splita pjevali sramotne pjesme

Na međunarodnom dječijem turniru na Ilidži večeras u 17.30 sati dogodio se incident, u kojem je jedan od roditelja uboden nožem.

Policija nije otkrila više detalja ovog stravičnog napada.

Organizator turnira Almir Prguda je kazao da je do incidenta došlo između roditelja u trenutku kada su dva tima iz Srbije igrala na turniru. Prguda je kazao da se turnir nastavlja i u nedjelju i da na njemu učestvuje 40 timova.

“To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala ‘Nika T6’. Skandirala su djeca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio”.

 

(VIDEO) Oglasili se roditelji mališana koji su došli u Sarajevo: “Kazali su ‘samo smo vas Srbe čekali”

 

Problem nastao zbog zastave i “bahaćenja” pojedinih roditelja bivših beogradskih navijača

“Jeste zastava FK Zvezdare velika, ali klupski grb je cvijet i nema nikakvih nacionalističkih obilježja, čak ni srpskih boja”, pojašnjava M.M. da zastava ne može ni u kom slučaju da predstavlja provokaciju.

Kako doznaje portal Crna-Hronika problem se mogao riješiti dan ranije, kada je roditeljima iz Srbije predloženo da ne postavljaju spornu zastavu na ogradu. Nakon upozorenja, roditelji su sutradan ipak postavili spornu zastavu.

“Svemu kumovao alkohol”

Zastava ko zastava nema nikakvih spornih obilježja za obične roditelje i posmatrače ali za one koji su uključeni u balkansku navijačku scenu itekako ima. Kao što doznaje portal Crna-Hronika navedena zastava je navijački transparent ekipe iz Beograda pod nazivom “Bulke” čija djeca su učestvovali na turniru.

Portal Crna-Hronika doznaje da par napadnutih roditelja su od ranije poznati balkanskoj-navijačkoj sceni ali i poznati policijskih organima reda i mira.

Napominjemo na fudbalskom turniru učestvovalo je čak 40 timova, a niti jedan tim nije iz Sarajeva.

“Da ne bi bilo da širimo mržnju, moram da naglasim da ovde, naravno, ima mnogo dobrih ljudi. Čim su čuli šta se dogodilo, zvali su me iz sarajevske Škole fudbala ‘Bambinosi’ da ponude bilo kakvu vrstu pomoći. Sve ću vam reći ako kažem da zbog propusta u organizaciji na turniru ne učestvuje nijedan tim iz Sarajeva. Zvalo je i mnogo prijatelja muslimanske veroispovesti i nude pomoć. Vlasnik hotela u kome smo mi smešteni (prim.aut. pojedini roditelji nisu u istom hotelu sa djecom), ponudio je povređenom čovjeku besplatan boravak. Zaista je mnogo primjera dobrote ovdje”. – izjavio je roditelj za Kurir

Šta kaže MUP KS?

“U 17:30 sati na području općine Ilidža policija MUP-a KS obaviještena je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže”, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a KS Tom prilikom je jedna osoba povrijeđena i to oštrim predmetom.

“Osoba koja je povrijeđena, prevezena je na ukazivanje ljekarske pomoći i nije životno ugrožena. Policijski službenici Uprave MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju okolnosti vezano za ovaj događaj”, dodali su iz MUP-a KS

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79