(VIDEO) Detalji nesreće kod Srebrenika: Povrijeđeno više vojnika

Na magistralnom putu M1.8 kod Srebrenika dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno vojno vozilo EUFOR-a. Kako saznaje naš portal, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stijenu.

Do nesreće je došlo u oko 17:10 sati u neposrednoj blizini tunela Drenik.

Na EUFOR-ovom vozilu pričinjena je veća materijalna šteta. Kao što se može vidjeti na video snimku, vojnik leži na cesti povrijeđen. Odmah nakon nesreće, cijela jedinica parkirala se u blizini kako bi pomogla unesrećenom vojniku.

Portal Crna-Hronika saznaje da je cijela posada prevezena u bolnicu a u vozilu su se nalazila tri člana EUFOR-ove posade, odnosno vozač i dva saputnika.

Još uvijek nemamo potvrdu kako je došlo do nesreće. Nezvanično kvar na vozilu uzrok je nesreće.

“U saobraćajnoj nesreći je učestvovalo jedno terensko vojno vozilo EUFOR-a, a vozač je usljed neutvrđenih razloga izgubio kontrolu i sletio s kolovoza. Tom prilikom je oštećen saobraćajni znak”, kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić

“Prema trenutnim informacijama, vozač je zadobio povrede, ali je cijela posada prevezena sanitetskim vozilom EUFOR-a u UKC Tuzla”, dodala je Sprečić.

Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79