(VIDEO) DF ima predizbornu hip-hop pjesmu: Kažeš niko nema posla, to je zato jer si lijen

U završnoj smo fazi predizborne kampanje, vidjeli smo veliki broj političkih spotova i programa, no Demokratska fronta (DF) je nekoliko dana prije izborne šutnje odlučila iskoristiti na inovativniji način – objavili su predizbornu hip-hop pjesmu.

DF Novo Sarajevo je objavio pjesmu “Život narandžaste boje” koju su im, kako kažu, poklonili članovi iz MK Recordsa, izvođač numere je Dino Muslić, a glumac Bakir Šakić.

U ovoj pjesmi popularnog trep zvuka poziva se na glasanje, spot je snimljen na ulicama Sarajeva, svi su odjeveni u narandžastu DF-ovu boju, a jedna od zanimljivijih rima je “ljiljan boje zlatne sad je boje vatrene”.

“Kažeš država je loša niko nema posla, to je zato jer si lijen, ustani promijeni svijet”, njihova je parola sa samog početka pjesme.

Još se navodi i da je DF “petka 13. spasio državu”, što su autori rimovali s pravljenjem tvrđave od BiH.

U protekloj kampanji smo mogli vidjeti razne predizborne spotove koji se uklapaju u predizbornu propagandu na koju smo navikli, iako je bilo uvredljivih i nepotrebnih uradaka, no DF je ovom pjesmom definitivno izašao izvan okvira, a možda pokrenuo i novi trend u političkom oglašavanju prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79