(VIDEO) Dočekao ga muftija Dudić: U Priboju Vučić posjetio i Hasan-aginu džamiju

U okviru posjete Priboju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Hasan-aginu džamiju.

Dočekao ga je muftija Mevlud ef. Dudić, glavni imam MIZ Priboj, jedan broj imama i džematlija.

Vučić je, kako je istaknuto, prvi predsjednik Srbije u historiji koji je posjetio ovu džamiju.

– Ja vam jamčim da vas nitko neće dirati. Tko god bi pomislio da vas na bilo koji način dira, samo zato što ste Bošnjaci imat će posla s državnom. Osjećajte se sigurno na svom ognjištu i u svojim domovima, bez obzira na vašu vjeru – kazao je Vučić.

Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevludin Dudić zahvalio je Vučiću koji je odgovorio na sva pitanja danas.

“Prvi ste predsjednik koji je došao u džamiju, iz poštovanja prema Bošnjacima. To govori da ste domaćin, a domaćin ne bježi od problema, već ih rješava u svom domu. Mi probleme želimo rješavati s domaćinom države u kojoj živimo – rekao je Dudić.

Inače, Hasan-agina džamija u starom Priboju je najveća je džamija u pribojskom kraju. Sagradio ju je pribojski muselim (upravnik) Hasan-aga, sin Mustafin, oko 1758. godine, čije ime nosi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79