(VIDEO) Dodik o LGBT populaciji: “Ja bježim od toga. Nemoj da me diraš bolan. Skloni se od mene, radi šta hoćeš, ali nemoj mene da diraš”

Milorad Dodik je na desničarskom samitu u Budimpešti poručio da LGBTQ osobe nameću svoje vrijednosti, a na ove izjave su prisutni reagovali aplauzom.

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a je govorio na Demografskom samitu. Na trenutke je njegov govor nalikovao nastupu stand-up komičara te je imao isključive stavove stavove o spomenutoj populaciji, baš poput drugih krajnjih desničara.

“Kako je moguće – ja to mogu da govorim, jer mi svakako nećemo biti primljeni u Evropsku uniju pa ne moram da se ulagujem i da pričam ono što želite da čujete. Naprosto, mislim da Evropa mora da promijeni svoj pristup. Kako je moguće da ja ne mogu govoriti i da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Izvinite, ja to ne mogu naučiti. Ne da mi logika u glavu”, kazao je Dodik.

Pitao se zar je malo što prihvata drugog i drugačijeg te je tražio da mu “ne nameću svoje vrijednosti”.

“Ne nije ok. Oni meni hoće da nametne svoje vrijednosti, a ja bježim od toga. Nemoj da me diraš bolan. Skloni se od mene, radi šta hoćeš, ali nemoj mene da diraš. I sad sam ja nekorektan, a oni korektni. Postoji roditelj broj 1 i roditelj broj 2. Još nisam da su roditelj broj 1 i broj 2 rodili dijete”, naveo je izazvavši smijeh kod prisutnih.

Podsjećamo, na ovom samitu je naglasio i to da “sebična Evropa prazni Balkan, a da će se on napuniti migrantima različitih kultura”.

Video pogledajte OVDJE

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79