(VIDEO) Dodik odgovarao na pitanja: Ima li 65 kompanija u RS-u i da li mu sin otvara TV Una?

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu televizije Euronews Srbija gdje je govorio o svim aktuelnim političkim pitanjima, ali i medijskim natpisima da je pod njegovom kontrolom 65 firmi u RS.

Kao i uvijek Dodik je imao more apsurdnih izjava. Na pitanje da prokomentira da u svojim rukama drži toliki broj firmi, bio je odmah šokiran a onda je kazao:

“Ma to je onaj gradonačelnik (Draško Stanivuković) napravio neki spisak. Iskreno, zamislite kakva je ta jadna Amerika kada od nekih trivijalnih tipova… Hah, nemam ja 45 komapanija”, kazao je Dodik.

Novinarka ga je odmah ispravila kazavši da se radi od 65 kompanija.

“Nemam 65. Nemam ni deset, nemm ni pet. Ja nemam nijedne kompanije. Evo, Vi dokažite, bavite se istraživačkim novinarstvom pa nađite. Milorad Dodik nema nijedne kompanije. Ima, ako je to interensantno, a jeste, moja kćerka se bavi ugostiteljstvom, ima dva objekta u zakupu restoranskog tipa. Možete misliti kako je prošla sada u pandemiji. Ali, nije važno, odmah će se neko početi smijati”, kazao je Dodik.

“I moj sin počeo se baviti nekim oblicima biznisa, više je u sportu”.

Novinarka je pitala: a u medijima?

“Pa, u medijima pokušava nešto. Ali, vidjet ćemo!”, kaže Dodik.

Novinarka ga pita da li mislite na televiziju Una, a Dodik odgovara:

“Pa mislim na svašta. Ali, u svakom slučaju, dakle, ja nemam nijednu kompaniju, a pogotovo ne 65”, kazao je Dodik.

Podsjetimo, prije samo nekoliko mjeseci Dodik je onako bez stida i srama izjavio kako njegova djeca preživljavaju, te da sin Igor Dodik nije zaposlen. Tvrdio je i da njegov sin nema veze ni sa novootvorenom regionalnom televizijom UNA, kao ni sa Prointerom…


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79