(VIDEO) Dodik ponovo huška: Mi Bošnjake ne izazivamo, mi imamo pravo na vojsku Republike Srpske

Danas je na Јahorini održan sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa direktorom Olimpijskog centra “Јahorina” Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljkom Elekom.

Tema sastanka bili su novi projekti Olimpijskog centra.

Dodik je nakon sastanka rekao da će se založiti da Јahorina bude proglašena nacionalnim parkom, kako bi se osigurala planska gradnja.

“Ovo je najveći poslovni poduhvat. Postoji veliki interes ljudi iz regiona i EU za Јahorinu i zbog toga je potreban njen dalji razvoj”, rekao je Dodik.

Ovu posjeta, tačnije press konferencija, ipak nije mogla proći bez Dodikovog ponavljanja iste priče koju slušamo posljednjih mjeseci.

Tako je Dodik, nakon što je kratko prokomentirao potencijal Olimpijskog centra “Јahorina” i naglasio značaj investicija u taj kraj, “okrenuo ploču” i ponovo počeo pričati o prenošenju nadležnosti, vojsci, vraćanju na “izvorni Dejton” itd…

“Bošnjaci misle da je “taknuto-maknuto”. To nije tako. Mi njih ne izazivamo, mi samo želimo ono što je naše pravo. Mi imamo pravo na vojsku Republike Srpske i mi ćemo to organizovati. Kako će se oni organizovati – to je njihov problem”, kazao je, između ostalog, Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79