(VIDEO) Dodik u Rusiji: Ovdje sam jer mislim da je to dobro za Srpsku i naš narod

On je naglasio da je saradnja imperativ, bez potrebe da bilo kome daje objašnjenja o tome.

– Danas sam pozivan nekoliko puta, neki su me pitali otkud ja tu, zašto sam tu. Јa sam tu naprosto jer je to moja volja i jer mislim da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod. Važno je da budemo ovdje i pokažemo naše pripadanje vrijednostima koje su vezane za ekonomiju i ekonomsku stabilnost i to je sve što želimo i drugima – naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je veoma važan i sastanak koji je imao u nedjelju u Briselu sa evropskim zvaničnicima, kao i jučerašnji sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom.

– Turska je važna zemlja regiona. I ovjde ćemo sa turskim i drugim prijateljima razgovarati o tome kako našu saradnju razvijati, to je moja obaveza i dužnost. Raduje me da na najvišem mogućem nivou mogu da se sretenem u par dana sa Šarlom Mišelom, Žosepom Boreljom, Čavušogluom, sutra sa Lavrovim, prekosutra sa predsjednikom Rusije Vladmirom Putinom. Predviđen je i sastanak sa nekoliko predjsednika i premijera drugih država – rekao je on.

Dodik je istakao da na svim ovim sastancima želi da pošalje “poruku o stabilnosti koju želimo da gradimo i saradnji koju želimo da imamo”.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu otvoren je danas, a na njemu učestvuju državnici iz 70 zemalja.

Forum svake godine prima predstavnike iz više od 140 zemalja i organizatori tvrde da ni ova godina neće biti izuzetak.

Prisutno je oko 2.000 učesnika i 1.000 direktora kompanija.

Plenarna sjednica foruma zakazana je za petak 17. juna, na kojoj će učestvovati ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon čega je planirani susret Putina i Dodika.

Predsjednik Rusije daće na plenarnoj sjednici 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocjene o situaciji u globalnoj politici i ekonomiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79