(VIDEO) Drama na Kosovu: Privedeno 13 osoba, vojska Srbije u pripravnosti

Specijalna kosovska jedinica (ROSU) izvela je rano jutros u Kosovskoj Mitrovici akciju lišavanja slobode, prenose mediji.

Akcija je počela u dijelu Kosovske Mitrovice koji se zove Bošnjačka Mahala, a provedena je i u Rudarima i kod Zvečana.

Prema dosadašnjim informacijama, privedeno 13 osoba, pod sumnjom da su umiješana u organizirani kriminal, javlja RTS.

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a građani se spontano okupljaju, prenosi B92.

Kako mediji prenose, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene pripravnosti. Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti.

Oglasila se i kosovska policija i saopćila da je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je lišeno slobode nekoliko policijskih zvaničnika i građana, osumnjičenih za učešće u organiziranom kriminalu, krijumčarenje robe i zloupotrebu službenog položaja.

– Ovoj operaciji prethodila je višemjesečna istraga PIK-a i kosovske policije, predvođene Specijalnim tužilaštvom Kosova, koja je rezultirala sumnjom o uključenost nekih policijskih zvaničnika i nekih građana u učešće i organiziranje kriminalne grupe, u vezi s drugim krivičnim djelima – krijumčarenje robe i zloupotreba službenog položaja, davanje mita – navodi se u saopćenju KPS-a prenosi Avaz.

 

U američkom Kongresu o BiH: “Ostavili smo nedovršen posao, Dodik ne želi ni NATO, ni EU”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79