(VIDEO) Drama u Mostaru, porodicu Smoljo došli deložirati: Samo me u sanduku mogu iznijeti

U Mostaru je u toku deložacija porodice Smoljo koju je naložilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Naime, kako tvrdi Snežana Smoljo, gospođi koja tvrdi da je stan njezin se vjeruje na riječ, dok se ne vjeruje njezinim papirima, prenosi N1.

Pokažite mi dokaz da je stan njezin i ja iste sekunde izlazim iz stana. Gospođi se vjeruje na riječ a mojim papirima i dokumentima se ne vjeruje”, rekla je Snježana Smoljo koju žele deložirati iz stana iako ima uredne papire o kupnji i upisan stan u zemljišne knjige.
Smoljo se ranije obratila i medijima kazavši da su zadnja nada za zaustavljanje “strašnog pravnog nasilja”.

Radi se o činjenici da je nad nekretninom (stan) u mom vlasništvu, a koja se nalazi u Gradu Mostaru, izvršena gruba povreda vlasničkog prava u činjenici da je izvjesnoj Ljiljani Gašić, dodijeljeno stanarsko pravo 8 godina nakon što smo kupili nekretninu te se pravno valjanim poslom upisali u zemljišne knjige, te 6 godina nakon što je institucija stanarskog prava prestala postojati.

Stanarsko pravo je dodijeljeno aktom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja HNŽ 2007.godine, nakon čega je isti organ 24.03.2021. godine zaključkom o izvršenju naložio iseljenje vlasnika stana (mene), a samim tim i moje majke koja je već 22 godine korisnik predmetnog stana u mom vlasništvu. Privatni posjed i pravo vlasništva ne može ometati niti svojatati niti jedna osoba pa tako ni institucija”, navela je u pismu medijima.

Prvo ću štititi svoju majku životom. Drugo, štitit ću svoje. Ovo je moje. Neka me hapse, neka me u sanduku iznesu ali ja ću svoje braniti. Zato što znam da sam u pravu”, rekla je Senjažana Smoljo kojoj je naložena deložacija iz stana kojeg je kupio njezin otac još 1999. godine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79