(VIDEO) Dramatičan video iz Jablanice: Kamionima preko mosta punog vode

Veliko nevrijeme pogodilo je Jablanicu.

Sve ekipe su na terenu i pokušavamo spasiti šta se spasiti da”, kazali su nam iz Civilne zaštite Jablanica navodeći kako sve službe toga grada kao i brojne stanovnike čeka neprospavana noć zbog straha od poplavna i odrona na brojnim lokalitetima.

Štete koje su nastale, kako nam je kazano, bez sumnje će se danima zbrajati, a Štab Civilne zaštite neprestano koordinira i ako bude potrebe spreman je proglasiti i stanje elementarne nepogode.

Da su probleme imali i vozači kamiona, govori podatak da su se vozači borili sa vodom na cesti koja je padala sa mosta.

U Donjoj Jablanici večeras je vladala prava drama u restoranu “Kovačević”, kad su oborinske vode iznad magistralne ceste M-17 počele navirati u objekat gdje se peku janjci.

Zaposlenici su pokušavali spasiti inventar i janjetinu s ražnja ali cijelu situaciju dodano im je otežao nestanak električne energije.

Iz Civilne zaštite Jablanica za Klix.ba kažu kako su oborinske vode iznad magistralnog puta M-17 prodrle u ugostiteljski objekat tokom večernjih sati i pričinile veliku materijalnu štetu. Slično se desilo i na brojnim drugim mjestima na području Jablanice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79