(VIDEO) Dramatično u Srbiji: Voda nosi sve pred sobom

U Kraljevu je danas zbog velike količine padavina proglašena vanredna situacija. Zbog velike količine padavina voda je ušla u dvorišta i podrume 50 domaćinstava koja se nalaze u prigradskim naseljima.

– Tri osobe iz mjesta Grdica su evakuirane, a spašeno je 15 putnika koji su zbog padavina bili zaglavljeni na putu Kraljevo – Kragujevac – potvrdio je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije prenosi Avaz.

Zbog najave većih padavina pripadnici Sektora za vanredne situacije upućeni su na krizna mjesta.

– Do izlijevanja rijeke došlo je i u Tutinu, gdje je voda ušla u dvorišta 20 kuća. U mjestu Vinča kod Čačka evakuirane su dvije osobe – rekao je Marić.

Zbog izlijevаnjа bujičnih potokа nа kolosijek i velike količine vode i zemlje nа pruzi, jutros je obustаvljen željeznički saobraćaj između Kraljeva i Raške, Vitаnovcа i Vitkovcа, kаo i nа dionicаmа Mаtаruškа Bаnjа – Bogutovаčkа Bаnjа, Gružа – Guberevаc, Polumir – Ušće i Brvenik – Rаškа.

Nadošle su i sve rijeke kod Novog Pazara.

 

Lokalna samouprava Novog Pazara upozorila je danas građane na rast svih vodostaja i izlijevanje rijeka na nekoliko lokacija.

– Ekipe s mehanizacijom su na terenu, a građane upozoravamo na oprez prilikom prelaska mostova – saopćio je Štab za vanredne situacije u tom gradu.

Kiša na području Novog Pazara neprekidno pada od jučer popodne.

(VIDEO) Pogledajte trenutno stanje u Gračanici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments