(VIDEO) Džaferović: Nema ništa od blokade države!

Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas povukao zahtjev za sazivanje sjednice Predsjedništva BiH, za Hayat je govorio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Najavljena blokada, odnosno povlačenje saglasnosti za prenos nadležnosti vezano za pravosuđe, Upravu indirektnog oporezivanja i Oružane snage ne može proizvesti nikakve posljedice – rekao je Džaferovic u intervjuu.

Kazao je da te institucije funkcioniraju na osnovu zakona koje je donijela Parlamentarna skupština BiH i jedino je moguće tim zakonima utjecati na način rada tih institucija.

– Mi insistiramo na principu vladavine prava. Problem je nastao kada je Milorad Dodik i politika koju on predstavlja počeo osporavati NATO put i umislio da može van državnih institucija promijeniti vanjsku politiku zemlje – rekao je Džaferović.

Govorio je i o utjecaju ruske politike u BiH, ali i odnosu susjednih zemalja Srbije i Hrvatske i miješanju susjeda u unutrašnju politiku naše zemlje.

Kompletan intervju pogledajte u video prilogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79