(VIDEO) Dževad Poturak čitao navodni faks na kineskom jeziku: “Zahvaljuju mi za lopate”

Dževad Poturak, zastupnik Saveza za bolju budućnost u Skupštini Kantona Sarajevo i danas je nastavio s performansima na sjednici, pročitavši “faks na kineskom jeziku koji je dobio od nekoga”.

Navodno, radi se o faksu koje su mu poslali iz kineske kompanije koja radi na rekonstrukciji tramvajske pruge u Sarajevu. Kinezi, ustvrdio je Poturak, u pismu “zahvaljuju na lopatama koje je donirao”. Podsjetimo, ranije je na sjednice znao donostiti lopate i metle kako bi “pomogao Vladi da počne raditi”.

“Jako cijenim zabadanje lopata ovih dana, tj. mojih lopata na potezu rekonstrukcije pruge Nedžarići – Ilidža. Čestitam gospodinu Konakoviću, Forti i Šteti, stvarno. Ovo je dobra stvar, prava ideja – stara, ali ispade da je nova, ali dobro je, nek’ se radi, samo nek’ se radi. Povodom toga, dobio sam jedan zanimljiv faks ovih dana, gdje mi se obratio neko od izvođača radova upravo na kineskom jeziku, gdje su oni malo zapetljali ovih dana. Ali, evo, ja ću citirati šta mi je taj gospodin htio reći”, kazao je Poturak, te počeo čitati na kineskom.

Nakon toga, da “potpomogne ovoj Vladi”, ponudio je i navodni prijevod. Kako je pročitao, neimenovani Kinez mu se navodno “zahvalio na lopatama koje je poklonio i koje će oni iskorisiti na pravi način”.

Dževad 不明確 Poturak. Teta koja prekucava stenogram na aparatima.

Posted by Mirza Konakovic on Monday, 13 September 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79