(VIDEO) ELIKSIR MLADOSTI: Baka Eliza ima 91 godinu, a dugovječnost duguje plivanju u ovoj vodi

Elza Vošnjak iz Zaječara, zakoračila je u desetu deceniju života, ali izgledom, govorom i razmišljanjem, ova čila bakica djeluje dosta mlađe. Iako nije navela to kao glavni razlog, jedna stvar koju radi već skoro pedeset godina, vjerovatno ima dosta udjela u tome.

Vošnjakova ima 91 godinu i svakoga ljeta, već 47 godina dolazi na kupanje u termalno kupalište u sklopu Rgoške Banjice, koja se nalazi na šest kilometara od Knjaževca. Elza, ali i ostali meštani, kako stari tako i mladi, obožavaju ovo mjesto.

– Prvenstveno sam došla zbog živaca, zbog teške depresije i mnogo mi je pomogla tad. Od tada, dolazim svake godine. I za reumu, i za razgibavnje, čini mi se da ovoj banji dugujem svoju vitalnost – kaže Elza.

A da u njenim riječima ima itekako istine, najbolje govori to što ona svake godine, dakle, punih 47 ljeta, kako se stvore adekvatni uslovi, dolazi svakodnevno u sedam časova ujutru iz Zaječara gdje živi.

Elza ovdje nije usamljena, dolaze i stari i mladi, oni kojima je potrebna pomoć kod raznih bolesti, ali i oni koji u Rgoškom bazenu vide idealan provod u toplim ljetnjim danima. Zbog svega toga, mještani i redovni gosti, imaju želje da uz pomoć vlade države Srbije, ovdje podignu ozbiljan rehabilitacioni centar, piše Za media.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79